телефонуйте

38(050) 966-66-66

Пишіть нам

[email protected]

Революція в ERP: Оголошено про партнерство IBM та SAP на основі штучного інтелекту

14.05.2024

DIGITAL

S/4HANA

79

Steven Dickens та Keith Kirkpatrick 9 травня 2024

Новини: IBM та SAP SE мають намір посилити свою співпрацю в рамках партнерства New Value Generation, спрямованого на перетворення клієнтів на підприємства нового покоління за допомогою генеративного штучного інтелекту (ШІ). Ця ініціатива буде спрямована на підвищення продуктивності клієнтів та сприяння інноваціям за допомогою можливостей генеративного штучного інтелекту та адаптованих хмарних рішень для конкретних галузей. Посилання на оригінальну статтю тут.

Революція ERP: IBM та SAP оголосили про партнерство на основі штучного інтелекту

Думка аналітика: Системи планування ресурсів підприємства (ERP) перебувають на трансформаційному перехресті, на яке все більше впливає інтеграція штучного інтелекту. Традиційно ERP-системи були основою великих організацій, керуючи повсякденною діяльністю, такою як бухгалтерський облік, закупівлі, управління проектами та ланцюгами поставок. Однак цифрова епоха вимагає від цих систем більшої гнучкості, можливостей прогнозування та ефективності. Штучний інтелект задовольняє ці вимоги, змінюючи ландшафт ERP-систем, впроваджуючи можливості, які покращують процеси прийняття рішень, автоматизують рутинні завдання та персоналізують користувацький досвід.

Завдяки штучному інтелекту обробка даних і аналітика значно прискорюються, пропонуючи в реальному часі можливості, які раніше було неможливо уявити. ERP-системи на основі штучного інтелекту можуть прогнозувати тенденції, запропонувати дієві висновки і навіть автоматизувати складні процеси без участі людини, підвищуючи операційну ефективність і стратегічні результати. Ця еволюція має вирішальне значення на конкурентному ринку, де компанії повинні швидко адаптуватися до змін і приймати швидкі, обґрунтовані рішення.

Що було оголошено: IBM та SAP поглиблюють співпрацю в області генеративного штучного інтелекту.

8 травня у спільній заяві технологічні гіганти IBM та SAP SE представили наступний етап своєї співпраці. Це стратегічне партнерство використовує генеративний ШІ для революційних змін у хмарних рішеннях для конкретних галузей. Це партнерство, засноване на десятиліттях спільного досвіду в технологіях і знаннях конкретних галузей, знаменує собою значний стрибок на шляху до глибшого впровадження ШІ в структуру ERP-систем.

Остання ініціатива IBM і SAP, що отримала назву “Партнерство для створення нової цінності”, побудована на основі довіри та відкритої екосистеми і покликана розширити можливості клієнтів, оптимізуючи бізнес-результати за допомогою генеративного ШІ. Ця ініціатива відображає спільне бачення стимулювання інновацій та конкурентних переваг, позиціонуючи підприємства для переходу до наступного покоління організацій, оснащених найсучаснішими можливостями штучного інтелекту.

В оголошенні детально описано кілька ключових сфер, в яких IBM і SAP прагнуть прискорити цифрову трансформацію. Насамперед, мова йде про впровадження штучного інтелекту в бізнес-процеси SAP за допомогою програми RISE with SAP, що розширює функціональність хмарних рішень у різних додатках. Сюди входять фінансові рішення, управління ланцюжками поставок, управління людським капіталом і рішення для роботи з клієнтами, які базуються на платформі бізнес-технологій SAP (SAP BTP).

IBM планує розширити функціональні можливості штучного інтелекту в повному наборі хмарних рішень і додатків SAP. Початкові зусилля будуть зосереджені на розробці генеративних можливостей ШІ для RISE with SAP та інтеграції ШІ в існуючі бізнес-процеси SAP. Ці зусилля не лише переосмислюють поточні бізнес-моделі, але й встановлять нові орієнтири в можливостях ERP.

Ключовим моментом, що викликає інтерес, є майбутня доступність Granite моделей watsonx.ai на Генеративному хабіі штучного інтелекту SAP. З огляду на широкий спектр специфічних функцій, завдань і варіантів використання в корпоративних ERP-системах, майбутня доступність великих мовних моделей (LLM) для конкретних доменів, пропонованих в рамках серії Granite, гарантує, що організації отримують ще більше можливостей для вибору найбільш підходящої моделі корпоративного рівня для вирішення поставлених завдань.

Крім того, IBM та SAP мають намір стати першопрохідцями у сфері бізнес-процесів наступного покоління за допомогою програми впровадження концепції, яка використовує рішення SAP Signavio та SAP Business AI. Це сприятиме створенню нового набору інтелектуальних галузевих прикладів використання, від промислового виробництва до роздрібної торгівлі, які ґрунтуватимуться на аналітиці даних та будуть інтегровані в наскрізні бізнес-процеси для стимулювання інновацій у конкретних галузях.

Спільні зусилля також обіцяють розробити понад 100 рішень для штучного інтелекту, пристосованих до різних галузей і бізнес-функцій. Ці рішення будуть доступні по всьому світу через IBM Innovation Studios та SAP Experience Center, пропонуючи клієнтам безпрецедентний доступ до найсучасніших ресурсів штучного інтелекту.

Крім того, IBM розкрила плани щодо надання еталонних архітектур наступного покоління в рамках ініціативи Value Generation, що забезпечує підхід “чистого ядра” за допомогою рішень SAP BTP, SAP Signavio та LeanIX. Ці архітектури стандартизують інтеграцію даних, процесів, систем та пристроїв, покращуючи оркестровку процесів та автоматизацію на всіх рівнях.

Погляд у майбутнє

Стратегічне впровадження штучного інтелекту в ERP-системах є парадигмою, що змінює правила гри як для IBM, так і для SAP. З поглибленням їхньої співпраці потенціал трансформаційного впливу на підприємства та їхніх клієнтів є величезним. ШІ обіцяє підвищити ефективність і результативність існуючих ERP-систем і переосмислити можливості масштабування, адаптивності та реагування на динаміку ринку.

Для IBM і SAP штучний інтелект виступає каталізатором інновацій, дозволяючи їм пропонувати рішення, які не просто реагують, а прогнозують і передбачають. Такий підхід дає їм унікальну позицію на ринку, дозволяючи надавати клієнтам неперевершену цінність завдяки розширеним можливостям прийняття рішень, підвищенню операційної ефективності та більш персоналізованим, орієнтованим на користувача продуктам і послугам.

Майбутнє ERP-систем на базі штучного інтелекту пов’язане з автоматизацією процесів і наданням компаніям можливості передбачати зміни і досягати результатів, які тісно пов’язані з їхніми стратегічними цілями. Крім того, зростаюче використання як внутрішніх, так і зовнішніх джерел даних для аналітики, прогнозування та генерації моделей штучного інтелекту вимагає спеціальних знань і досвіду для розробки процесів наступного покоління і можливостей отримання цінності від штучного інтелекту. Оскільки IBM і SAP продовжують впроваджувати інновації та інтегрувати штучний інтелект у свої продукти, їхні клієнти отримають вигоду від цих досягнень, які революціонізують галузі, роблячи бізнес більш гнучким, далекоглядним і адаптивним до потреб цифрової ери.

#SAPUkraine

Коментарі (0)
Додати коментар
Схожі публікації